TalentA

Стийкі продовольчі системи

Світ потребує більше безпечної їжі, вирощеної в ефективніший спосіб та з меншим впливом на навколишнє середовище, та водночас фермерам необхідно забезпечити стійкі врожаї та сталий розвиток. Цього можна досягти, об’єднавши зусилля урядів, аграріїв, учених, споживачів. Як ставляться до такого завдання ті, хто виробляє, і ті, хто споживає? Corteva Agriscience за допомогою компанії Longitude з Financial Times Group провела дослідження на тему «Сталі продовольчі системи», яке показало, що європейські споживачі та фермери вважають сталий розвиток головним пріоритетом, вони також відкриті до інноваційних технологій, які можуть сприяти виробництву більш поживних та корисних продуктів. Також дослідження підкреслює виклики, з якими зіштовхуються фермери під час впровадження більш сталих практик. Так, європейські фермери вважають, що політики та розробники стратегій пасивні, а зовнішні загрози наростають: 33% з них вважають несприятливу внутрішню політику найважливішим викликом для себе, однак є всі підстави стверджувати, що в найближчі 3-5 років на перше місце вийде проблема забруднення довкілля (зараз її вважають такою 28%). Ще чверть аграріїв (26%) очікують у наступні три-п’ять років серйозного наступу шкідників; така ж кількість опитаних прогнозує проблеми з фінансуванням та швидкі зміни потреб споживачів. 
Made on
Tilda